TÜZÜĞÜMÜZ

Kütük No: 20-018-037

Üye Sayısı: 62

Adresi: Akkonak mah.Fatih Cad. Akkonak Apt.no:101 K:3 D:9 Denizli

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı Kınıklı – DENİZLİ

Pamukkale Hemofili Derneği  1 Eylül 2010  tarihinde Denizli’de kurulmuştur. Derneğimiz Kasım 2010 da  Hemofili Dernekleri Federasyonuna katılmıştır.  Pamukkale Hemofili Derneği, kuruluşunu tamamladıktan sonra ilk olağan genel kurulunu yapmış  sonrasında da hemofili hastaları ve yakınlarına eğitim toplantısı düzenlemiştir. Kurucu üyeleri Doç.Dr. Yasemin IŞIK BALCI(Çocuk Hematoloji Uzmanı),   Başkan yardımcısı Gülcan Oyran (hemofili hasta annesi)’dan oluşmaktadır.  Dernek genel başkanlığını  Doç.Dr. Yasemin IŞIK BALCI yürütmektedir.  Derneğin kuruluş  amacı,  Denizli ve etrafındaki illerde yer alan hemofili hastaları ve yakınlarına  hemofili ile ilgili sosyal ve bilimsel aktiviteler düzenlemek, sağlık sorunlarında yanlarında olmaya çalışmak, sağlık  personeli ve toplumun bilinçlendirilmesini sağlamaktır. Kuruluşundan itibaren geçirilen bu süre içinde hastalarımız ve yakınlarına bilgilendirme toplantıları yaoılmış, ulusal hemofili kongrelerine katılımları sağlanmıştır. Ayrıca geleneksel kahvaltı-piknik organizasyonları, şehrimizin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlenmiştir. 2013 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi Engelliler Meclisine üyeliğimiz kabul edilmiştir. 2014 Mart ayında Denizli ili Gürlek mevkiinde derneğimizin hatıra ormanı kurulmuştur. Derneğimiz, bir ilke imza atarak  16-19 Haziran 2014  Pamukkale Çollessea Termal Otel’ de Ulusal Hemofili Yaz Okulu düzenlemiş, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Kayseri, Samsun, Kocaeli ve Aydın’dan gelen pek çok öğretim üyesi, hemofili hastası ve yakınlarına ev sahipliği yapmıştır. Ulusal ve uluslar arası bilimsel çalışmalara ve toplantılara katılmak ve ev sahipliği yapmak bundan sonraki hedeflerimiz arasındadır.

Doç. Dr. Yılmaz AY
Pamukkale Hemofili Derneği Başkanı